donderdag 25 september 2008

Onze trip naar Java

Dinsdag dus om 4 uur uit de veren en natuurlijk Gerda en Wilhelm ook en de taxi was goed op tijd om ons naar de luchthaven te brengen ,alles verliep weer normaal geen vertragingen en we waren om 6.27 in Java dus pagi-pagi ( heel vroeg)
We keken rond of we Winantie zagen het meisje dat we 12 jaar geleden hebben leren kennen hier en laatst hebben gezien in '98 .
Effe gewacht en ze kwam er aan gelopen ,ze vond me nog juist hetzelfde als 10 jaar geleden,denk dat ze niet goed weet hoe ik er dan uitzag haha.
Zijn dan ineens naar het hotel gereden ( Duta Guest House ) en omdat het hoogseizoen ( Ramadan ) is zouden we niet kunnen afdingen maar dan kennen ze ons nog niet en natuurlijk hebben we een deel eraf gekregen en mooie kamer op het eerste verdiep met zicht op het zwembad en deze namiddag al lekker gaan zwemmen maar we hebben wel gewacht tot de zon weg was voor ons velletje .
Rond 16.30 kregen we thee en een snakje wat toch weeral smaakte en wordt elke namiddag gedaan .
Die avond wat inkopen gedaan en in de straat van het hotel gaan eten ,lekker soto Ayam ( kippensoep ) en sate's.
Op tijd ons bed in want was heel vroeg deze morgen .
Dus dit was onze eerste dag in Jogya.
De dag van woensdag 24 september:
s'Morgens eerst ontbeten en nadien zijn we naar de Malioboro street gegaan een must voor Jogya en de andere jaren hebben we deze straat niet bezocht dus dit jaar stond het op onze agenda , een taxi besteld in het hotel en we waren weg.
Het staat er vol stalletjes met vanalles en nog wat en we hebben er sleffers voor Robert gekocht en natuurlijk moeten we weer afdingen ,ze vroegen eerst 120.000rp en hebben ze voor 30.000rp gekocht een goede € 2 ,nog wat kleine sleutelhangertjes en hier weer hetzelfde afdingen is de boodschap en de verkopers hebben er zelf plezier in .
Ineens zag ik een donuts zaakje en wij daar binnnen en lekkere donuts met een frisdrankje genomen en Robert een soort broodje gezond en nadien nog een donuts .
Toen konden we weer verder en toch fijn zo alles te zien hoe een stad leeft en het is wel Ramadan en we dachten de eetstalletjes zullen niet open zijn ,maar niets ervan alles was open en er waren veel mensen aan het eten .
Nadien een taxi staande gehouden en zijn we terug naar het hotel gereden ,niets te voet voor 20.000 rp( € 1.50 ) laat ik me rijden hoor .
Nadien zijn we gaan zwemmen ,er kwamen ook nog Amerikaanse en een koppel Nederlanders ,ze zijn al van 2001 met hun zeilboot onderweg en ze liggen nu aangemeerd in Lovina en waren hier voor een paar dagen en we hebben hun verteld dat we dinsdag naar Lovina terug gaan en dan zijn hun er nog dus we gaan ze eens opzoeken want ze liggen bijna aan het hotel waar we van,af dinsdag terug verblijven ,Gede heeft onze kamer al besteld.
s'Avonds weer in de straat gaan eten en ik heb eens iets anders genomen een lekkere pizza
en Robert Fish & Chips ,nu niet echt Indonesisch deze keer .
Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen: