zondag 7 december 2008

Verjaardagsfeestje Desi ,13 jaar

Hier zijn we weer met wat nieuwtjes uit Bali,
Woensdag morgen 3 december zitten we rustig te ontbijten en ineens zegt Robert dat kan nu niet hé en ik kijk om en wie zie ik daar onze vriendin Ingrid ,dit was nog eens een verrassing en nu weet ik waarom ze vanalles vroeg en ik kreeg ook geen mail van haar en vond dit wel eigenaardig maar hier had ik nu helemaal niet op gerekend dus dit was een heel fijne verrassing .
We hebben een paar prachtige dagen samen gehad hier en donderdag avond zijn we samen naar een verjaardagsfeestje geweest van de dochter van Ketut ,de sarongverkoopster aan het strand waar we verleden jaar 2 maanden hebben verbleven .
Desi werd 13 jaar en dus Ingrid en wij ernaar toe ,het is wel een eindje hier vandaan maar we hebben een brommertje voor iets .
Robert heeft eerst Ingrid een eindje weggebracht en nadien heeft hij mij komen halen ,we werden hartelijk ontvangen en natuurlijk moest iedereen weten wie we waren ,alles was mooi versierd en je zou wel denken dat Desi ouder is dan 13 jaar , ze was ook wat opgemaakt voor deze dag .
Een aantal vriendinnetjes van haar school waren er ook nog een aantal jongere kinderen waarschijnlijk van de buren .
De volwassenen kregen een mooi doosje met eten erin ,er was Nasi Kuning ,dit is gele rijst omdat dit een speciale gelegenheid was ,Mie goreng ,een eitje met goed wat sambal op !!! ,Tempe ,ik ben er niet zo gek op maar Robert wel dus hij was er niet kwaad voor dat ik het niet zo luste .
Nadien werd er Happy Birthday gezongen in het Engels en daarna lang zal ze leven in het Indonesisch en Ingrid en ik zongen dit dan maar in het Nederlands mee.
Na het zingen werd de mooie taart aangesneden en het eerste stuk was voor haar moeder ,dan voor haar vader en dan kwam haar zusje aan de beurt .
Ze smaakte lekker en natuurlijk niet zoals onze zonen ze maken maar we hebben er toch lekker van gesmuld ,ook was er een schotel met allemaal vers fruit en drinken in overvloed van water tot cola ,sprite en fanta.
We moesten natuurlijk foto's nemen en nadien moet ik ze op een cd zetten voor hun zodat ze een aandenken hebben aan deze fijne dag .
Als iedereen naar huis was begonnen de vader en nog 2 vrienden aan de Arak .
Arak is van oorsprong een Arabisch woord dat zowel zweet als sterke drank betekent.
Net als rum is arak een distillaat uit suikerriet dat uitsluitend wordt geproduceerd in Indonesië ,
uniek voor de Indonesische arak is dat de fermentatie van de melasse ondersteund wordt door reeds gedeeltelijk gefermenteerde rijst. Bovendien wordt hij gedistilleerd in een unieke "pot still" van Chinese herkomst.
De Indonesische arak wordt ook wel Batavia Arrack genoemd en wordt gestookt tot een sterkte van 60–70% alc. vol. Op deze sterkte wordt de bulk Batavia Arrack ook geëxporteerd, voornamelijk naar Nederland, waarna de belangrijkste afzetmarkt de Zweedse is, waar arak als belangrijkste bestanddeel wordt gebruikt voor de Zweedse "punch". Ook wordt arak gebruikt in de zoetwarenindustrie en de aroma-industrie als component van andere aroma's en als smaakversterker van een rumtoevoeging in chocolade.

Medicinale arak
Naast de gewone, doorgaans kleurloze arak is er nog een bruine variëteit, die als medicijn wordt gebruikt en daarom arak obat of arak ubat heet. (Obat is Maleis voor "medicijn".)
Ik denk wel dat de mannen de gewone arak dronken en niet de medische haha.
De vrienden reden nadat ze 1,5 liter ophadden op de brommer verder ,alcohol controles zijn er hier niet dus !!! oppassen hier voor de dronken rijders .
Zo nu zijn jullie weer effe op de hoogte en verder doen we hier rustig aan met alles ,lekker eten en drinken en zwemmen om al de calorietjes eraf te werken ook natuurlijk .
De link voor de foto's
http://fotoalbum.seniorennet.be/Rirobear/verjaardag_desi_13__bali/
Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen: