maandag 15 december 2008

Opening nieuw hotel en hagedis in het zwembad

We dachten we zullen ze nog maar eens laten weten in België en Nederland hoe we het hier stellen .
Alles is nog altijd opperbest ,het brommertje doet nog altijd goed zijn best om ons overal naartoe te brengen en we komen hier niets tekort .
Verleden dinsdag zijn we naar Singaraja gereden ,we wilde kaarten kopen van Bali en één van heel Indonesië op een stok zoals in de scholen ,in de supermarkt Hardy's daar vonden we niets ,maar we hadden 2 adressen van boekenwinkels gekregen dus wij erheen .
In de eerste toko hadden ze het niet dus op naar de tweede en ja hoor hier konden ze ons helpen ,die van Bali is ietsje kleiner dan de andere ,we hadden in de supermarkt van alles gekocht en in een klein rugzakje gedaan en ik leek wel een muilezel en dan met die kaarten nog op de brommer .
Toen we weg reden stonden ze allen te kijken ,ze dachten hoe gaan die domme toeristen dat allemaal meenemen op de brommer ,rugzak op de rug ,stok met kaarten in mijn linkerhand , in mijn rechtshand een kalender voor 2009 maar dan kennen ze ons nog niet en we zijn zelfs heelhuids aan het hotel aangekomen .
Hier wordt alles vervoerd op de brommer van TV's ,varkens ,bussen gas ,het kan ze gek nog niet zijn of het wordt hier vervoerd op de brommer .
Vrijdag moesten we naar de party van een nieuw hotel dat juist achter Angsoka staat ,ze zijn er verleden jaar al aanbegonnen en nu zijn de eeste gasten er in gekomen .
Het is prachtig , grote mooie kamers met airco of fan en we krijgen een heel goed prijs maar spijtig er is geen zwembad anders hadden we al lang naar daar verhuist .
We kregen thee met lekkere zoetigheden en intussen waren ze volop het eten aan het bereiden ,nadien moesten we eerst aanschuiven het was heel lekker wel wat pedas( pikant ) voor mij maar toch lekker opgegeten
De vrouw vertelde tegen 20.00 uur komen er nog dansen ook en we dachten beetje Jam Karet ( rubbere tijd ) dit zal dan wel 21.00 uur worden maar nee ,om 19.30 kwam het Gamelan orkest er aan en nadien waren de jeugdige danseresjes er.
Het was allemaal zo prachtig en we zaten op de eerst rij dus we konden alles heel goed zien .
De meisjes waren 12 en 11 jaar oud ,na hun kwam er nog een andere danseres ,zij ging mannen uit het publiek halen om mee te dansen ,niet iedereen wilde meegaan ik deed stilletjes teken om Robert te komen halen, hij ging natuurlijk graag mee met de mooie Balinese dame ,iedereen klapte en riepen en hij deed het nog goed ook .
Op het geluid kwamen verschillende mensen op af en ook het personeel van ons hotel de volgende morgen was het het onderwerp aan het ontbijt ,het dansen van Robert .
Het was een heel fijne en geslaagde avond .
De volgende dag ging Robert zwemmen en ik was nog binnen ik hoor hem roepen breng de camera mee ( gene Kodak zenne Dirk ) wat zie ik daar in het zwembad een grote hagedis van wel 1 m lang ,ze kregen hem er eerst niet uit ,het beestje was verzwakt omdat het zo rond zwom van de ene kant naar de andere en het is hun toch gelukt om het uit het zwembad te halen.
Ingrid het is dezelfde die jij en Robert hebben gezien .
Eens op de droge zakte hij steeds door zijn poten en nadien lukte het al wat beter maar lopen was er nog niet bij ,hij zal ook niet zo goed tegen de chloor kunnen denk ik .
Mag er niet aan denken om tesamen in het zwembad te zijn .
Zo zijn jullie op de hoogte dat alles nog ok is met ons hier .
Groetjes Rita & Robert
Jullie kunnen de rest van de foto's weer zien via deze linken
http://fotoalbum.seniorennet.be/Rirobear/nieuw_hotel_elsa_in_lovina
http://fotoalbum.seniorennet.be/Rirobear/kleine_varaan_in_de_pool

Geen opmerkingen: