dinsdag 14 oktober 2008

Op de markt in Kalibukbuk


Hier weer wat nieuwtjes uit Bali ,nog altijd genieten we en een paar dagen geleden zijn we naar de markt geweest hier in het dorp .
We wilde verleden jaar al gaan maar ik vond het om te voet te gaan een beetje te ver en nu met de bromfiets is het helemaal geen probleem meer natuurlijk .
Dus wij op weg en onze brommer tussen al de lokale geparkeerd en het is wel een echte belevenis op de markt wat rond te lopen ,je wordt hier wel verschillende keren aangesproken en vragen ze van waar we komen en of we kinderen en kleinkinderen hebben .
Die antwoorden hebben we al veel moeten geven ,we wilde druiven kopen en ze gaf toeristenprijs en zijn dan maar verder gegaan en natuurlijk moeten hun er op verdienen maar soms vragen ze van die gekke prijzen .
We hebben Mango's en Mandarijntjes gekocht aan Bali prijs zeggen ze maar natuurlijk betalen we meer dan de Balinezen en dat is normaal ook .
Nadien nog bananan en dat was echt een normale prijs en daar gaan we natuurlijk terug heen één dezer dagen want de bananen zijn op ,en ze waren heel lekker .
We zijn ook eff naar de schrijnwerker gereden om naar de tafel te zien en ze waren er aan bezig en het zag er goed uit .
Intussentijd is ze al geleverd in het hotel en ze ziet er echt mooi uit en ook ineens goed gemaakt zoals Robert ze getekend had ,ook een unicum hier ,dus ze staat al op zijn plaats in de kamer .
Gisteren was er een ceremonie voor de volle maan van deze avond aan het strand en het begon om 10.00 uur uur s'morgens dus wij erheen en daar aangekomen zegde ze het is in de namiddag om 14.00 uur.
Wij tegen 15.00 uur erheen en het was nog niet bezig ,het is rond 16.30 uur begonnen en ik heb wat foto's genomen en deze avond is er ook in de tempel een ceremonie en misschien na het eten gaan we eens zien ,maar ja wanneer het begint hoeven we niet te vragen want niemand weet het gewoonlijk ,het woordje "maybe" hoor je hier vaak .
Deze morgen weer eens bloemetjes op mijn nagels laten zitten en het ziet er weer mooi uit moet ik zeggen .
Langs de Balinese bakker gereden en lekkere koffiekoeken gekocht en ze waren heerlijk ook ,bij gebrek aan de koffiekoeken van Rudy moeten we er hier wel gaan halen .
Groetjes Rita & Robert

1 opmerking:

tanja en eric zei

Hoi Rita en Robert,

Amai dat klinkt daar weer fantastisch he,
en nu dat jullie een brommertje hebben gehuurd, overal op't gemakske naartoe :o) super !

Hier komt de winter stillekesaan toch al binnengeslopen zene, pfff

Wou dat ook al onze toer was !
Visum vr 3 mnd krijgen we precies
toch niet orde, maar ja we hebben nog tijd he...

In ieder geval, genieten jullie he !

Groetjes,

TANJA EN ERIC