donderdag 23 oktober 2008

Lekkere vis eten in Bali

Hallo iedereen ,
Hier weer een beetje nieuws uit Bali ,het is nog altijd heel mooi weer en de regen laat gelukkig nog wat op zich wachten .
We hadden vernomen dat we een beetje verder heel lekkere vis konden eten dus wij op pad met de brommer s'avonds ,nu niet het ideale tijdstip om hier op de baan te rijden want ineens duikt er een Kaki Lima ( eetstalletje ) op zonder lichten en dan weer een opstakel op de weg maar we zijn veilig toegekomen .
In de dag is het natuurlijk beter te zien waar het is maar ik wist het ongeveer, en ineens zien we een paar rode lichtjes op de baan,een halve kazerne politiemannen al de bromfietsen moesten stoppen en wij ook natuurlijk .
Motor af en er kwam een man in burgerkledij naar ons en vroeg waar we vandaan kwamen ,en of we Engels verstonden ,rijbewijs moesten we tonen ,gelukkig heeft Robert een International rijbewijs maar onze reispassen of copies ervan hadden we niet bij en gelukkig die vroeg hij niet .
We hadden geen helmen op omdat ze ons verteld hadden alleen in de stad moet je die opzetten en hij zei dit is een hoofdweg en een helm is verplicht , in de kampungs ( dorpjes ) daar mag je zonder rijden .
Hij zag dat we geloofswaardige mensen waren (lol) en voor deze keer moesten we niets betalen maar wel je helm dragen in het vervolg ook voor je eigen veiligheid zegde hij en daar heeft hij natuurlijk gelijk in.
Achteraf zijn we op het domein gereden waar er een traditionele visrestaurantje was , je kon daar zelf je visje uitzoeken en laten grillen , we hadden er ieder eentje uitgezocht van ongeveer een 25 cm. maar die was zo lekker en vers dat we er maar snel een tweede hebben besteld ,en dat alles voor een luttele prijs die amper € 3.30.-kost incl. rijst , thee en een sprite , dit is zeker voor herhaling vatbaar , heel primitief maar bangelijk lekker , de volgende keer mag dat visje voor ons best een stukje groter zijn , je betaald gewoon het gewicht van de vis .
Deze morgen zijn we met Gede naar Singaraja gereden en nieuwe helmen gaan kopen ,mijne was een beetje te groot en die van Robert al redelijk oud dus dachten we dit kan er nog net af .
Naar een redelijke grote zaak van helmen gereden en onderweg hoorde we een paar keer Robert roepen aan een school en ja ze kennen hem overal hier maar tijd om terug te zwaaien was er niet bij want hier heb je overal ogen nodig op de baan .
Een paar helmen gepast en we hebben er knalrode genomen en voor € 22 voor ons beide en dan hebben we er al duurdere genomen dan de doorsnee Balinees ,we hebben de nadere terug afgegeven waar we de motor gehuurd hebben en gezegt volgende keer een rode motorfiets voor ons !!
We zijn dan terug een visje gaan eten want dat was ons zo goed bevallen en nu was het iets na de middag en geloof het of niet weer politie controle en nu sprak de agent alleen maar Indonesisch ,ik nam Robert zijn rijbewijs al ,hij bekeek het eens en denk niet dat hij weet wat erop staat want hij vroeg vanwaar dat we kwamen en het was ok ,ze weten ons te vinden op de baan hier.
Deze keer een groter visje uitgezocht en het was weer heel lekker en alleen lokale mensen komen daar eten ,heb nog geen toerist gezien daar .
Nadien nog wat druiven gaan kopen ligt opdezelfde baan en zo kunnen we weeral lekker druifjes eten en volgende keer moeten we mee naar de dame thuis thee komen drinken ,ja dan zal ik mijn beste Indonesisch moeten bovenhalen want ze spreek geen Engels .
Zo nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van ons hier in Bali.
Voor meer foto's kijk klik effe op deze link http://fotoalbum.seniorennet.be/Rirobear/lekkere_vis_eten_in_bali
Groetjes Rita & Robert

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou dat ziet er inderdaad heerlijk uit die vis. En fijn om te weten dat je het er zo naar je zin hebt. Heerlijk genieten maar zou ik zeggen. Ik kijk al uit naar je volgende stukje wat je ons weer laat zien en weten. Heel veel groetjes uit Nederland. Silvia

Anoniem zei

Hello,

Zeg, pas maar op dat jullie niet opgepakt worden met al die controle.
Zou het aan de 'vis' liggen? want wat doen die vreemde daar ....
verder kan ik alleen zeggen om er van te genieten. Veel hinder van de economische toestand zullen jullie daar niet hebben zeker?

Hélène

Rita zei

Ja zeg stel je voor en ze vinden het al gek dat we niet moesten betalen en ja voor die prijs ,ongeveer € 1.50 is ook niet veel .
Nee nog geen last van de economische crisis hier en hopelijk blijft het zo
Rita

Rita zei

Hallo Silvia ,
ja de vis was heel lekker ,zo lekker dat we morgen terug gaan en dat genieten doen we zeker hoor .
Groetjes
Rita

Anoniem zei

Hallo vakantiegangers,

Door technische oorzaken heeft het lang geduurd voor ik weer kon kijken. Nu weer jouw blog gelezen, maar helaas geen foto gezien van jullie met de rode helm op. Zal wel prachtig staan(Haha).
Veel gezonder vis te eten dan builen patat. Dus jullie zullen het wel vol kunenn houden daar.
Nog heel veel plezier gewenst. Ik hoop vanaf nu weer regelmatig jullie belevenissen te kunnen volgen.

Groetjes Ap en Gerda

Rita zei

Hallo Gerda ,
Wat fijn iets van je te vernemen en de foto met de rode helm die komt zeker en vast nog op de blog hoor .
Ja de vis is echt overheerlijk en hier ook alles ok met ons en hoop bij jullie ook
Groetjes Rita & Robert

Anoniem zei

wat een avontuur weer zeg en wat een geluk dat jullie er zo goed afgekomen zijn en geen boete hoefden te betalen, maar dat visje dat zag er erg lekker uit en zo te lezen smaakt hij ook nog prima, fijn dat jullie zo genieten
liefs julia(incredieladies)

Rita zei

Hi Julia,
Hij was ook heerlijk en we vermaken ons hier best en geen drukte hoor .
Gelukkig hebben we een Internationaal rijbewijs want anders hadden we al moeten betalen denk ik en nu is alles in orde bij ons
Rita