zaterdag 19 juli 2008

Nog 2 maanden


Vandaag nog 2 maanden voor we vertrekken en hier nog wat informatie .

Na het Kraton is de Borobudur een ander toeristische trekpleister ,het ligt op ongeveer 40 km van Yogyakarta .
De Borobudur is gelegen bij de Merapi , de meest actieve vulkaan van Indonesië, en is gebouwd in de periode 750 - 850. De naam stamt mogelijk van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", dit betekent vrij vertaald "boeddhistische tempel op de berg".
De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa .De basis van deze stoepa is 123 bij 123 meter. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos.
Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De grote stoepa staat symbool voor het Nirwana .
Vreemd genoeg werd de Borobudur om mysterieuze redenen na de voltooiing van de tempel verlaten en pas in 1814 door de Engelsman Sir Thomas Stamford Raffles, die toen over Java regeerde, herontdekt. De tempel was door een vulkaanuitbarsting eeuwenlang onopgemerkt gebleven en dankzij de Engelsman werd de site van de Borobudur helemaal schoongemaakt en kwam de prachtige tempel tevoorschijn.
In 1983 werd de Borobudur opgesteld voor het publiek.
In de stoepa's bevinden zich beelden van Boeddha ; wie door de gaten in de stoepa's deze beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk.

Groetjes Rita


Geen opmerkingen: